miercuri, 6 ianuarie 2010

5cm de zapada alba

Stiati ca.......?
La engleji ninge iarna iar zapada este de culoare alba?
Mergand pe principiul asta,ieri,o zi de marti obisnuita la inceputul lunii ianuarie (deci iarna)a nins.Bucurie mare,toata lumea era afara desi era miezul noptii.Distractie maxima,copii,catei,bunici toti petreceau ca nebunii.A nins feeric timp de 4 ore,se asternuse un covor alb de vreo 5cm.In restul europei zapada asta e ceva normal,viata isi respecta cursul obisnuit dar nu la engleji.
A2a zi totul paralizat,totul inchis,companiile isi sunau angajatii sa nu se prezinte la munca,autostraziile inchise,scoli inchise,aeroporturi inchise,totul din cauza a 5cm de zapada alba cazuta pe timp de iarna.Autoritatile zic ca nu se asteptau la asa ceva.Normal,doar nu te astepti sa ninga iarna.De aseara si pana acum (eu am fost la servici si stiu :-) nu au scos nici macar un tractor,plug sau alte utilaje de dezapezit.De ce?simplu,nu au.Asa ca oameni buni,nu mai criticati auutoritatile noastre ca nu se ocupa de dezapezit ca nu-i adevarat,probabil sunt cei mai buni din lume.
PS.incalzire globala? mda

2 comentarii:

Dan spunea...

Tin sa te anunt ca e cel mai bun post al tau de pana acum.
Uite de ce zic eu totusi ca nu ai dreptate. Ai nostri AU tot ce le trebuie pentru deszapezit. Mai mult decat le trebuie chiar. Intr-o tara in care nu ninge niciodata e normal sa nu le aiba. Dr cand ai televizor, radio, stii ca maine ninge... de ce e totul blocat si paralizat? Crezi ca nu se asteptau ai nostri sa ninga? ba da, se asteptau. Dupa prima ninsoare totul e ok. Cand s-a anuntat a 3-a, patrulau utilajele pe strazi chiar daca nu incepuse sa ninga. Problema la noi se rezuma la anticiparea problemelor. La rezolvat de bine de rau... mai merge. Dar cu prevenirea suntem la pamant.
La faza cu incalzirea globala ai dreptate. Deabia astept sa ajunga romania tara tropicala, pacat ca n-o sa se intample indiferent cat dioxid de carbon producem.

1321 spunea...

:))

Încălzirea globală nu presupune ca Scandinavia să devină tropicana şi dominicanii eschimoşi...

dar ce contează...