miercuri, 24 septembrie 2008

friptura

Duminica dupa amiaza,gratarul sfaraia in curte,play-station-ul era incins,berea curgea in valuri,atmosfera amicala ca na,eram intre prieteni,toate astea au dus la o discutie care s-a incheiat fara o concluzie.Cica nu se poate folosi,dar deloc, termenul de friptura intr-un restaurant pt ca e prea vag,si pari nemanierat,trebuie sa fi explicit,sa zici-as dori un cotlet de porc la gratar.....--un muschiulet de vita....-etc.Replica mea a fost urmatoarea-Ce faci cand vine ospatarul sa-ti ia comanda si inca nu esti hotarat ce fel de friptura ai manca,si vrei sa-l intrebi ce friptura e mai proaspata sau care e friptura casei,sau ce friptura iti recomanda?Daca vre unul dintre voi intrati din greseala pe aici,lamuriti-ma si pe mine?poti folosi termenul friptura sau nu?
Ex-As dori o friptura de porc,ceafa,la cuptor si cartofi ............

FRIPTÚRĂ, fripturi, s.f. Fel de mâncare constând din carne friptă pe grătar, în frigare, sau în tigaie. – Lat. *frictura.

Niciun comentariu: