miercuri, 4 februarie 2009

Recorduri

Cantecul cu cel mai lung titlu este: 'I'm a Cranky Old Yank in a Clanky Old Tank on the Streets of Yokohama with my Honolulu Mama Doin' Those Beat-o, Beat-o Flat-On-My-Seat-o, Hirohito Blues' scris de Hoagy Carmichael in 1943. Mai tarziu el a zis ca titlul se termina la "Yank" si restu' a fost o gluma.

Cea mai lunga melodie cantata la pian este 'Vexations' de Erik Satie.Este compusa din 180 de note,care,la ordinul compozitorului,trebuie repetate de 840 de ori si in felul acesta toata interpretarea dureaza 18 ore si 40 de minute.Prima oara fiind cantat in public in septembrie 1963 la Pocket Theater in New York fiind nevoie de o echipa de 10 pianisti.Criticul de la New York Times a adormit la 4a.m. iar din public au mai ramas doar 6 masochisti.In concluzie unu dintre masochisti a tipat 'Encore!'.


Cel mai lung imn national a fost 'God Save the King,' cantata de orchestra militara germana pe peronul garii Rathenau in Brandenburg, pe 9 februarie 1909.Regele Edward VII se chinuia in tren sa imbrace uniforma de maresal si din cauza asta orchestra a trebuit sa cante de 17 ori imnu'.

Un comentariu:

Dan spunea...

pai pot sa pun si io pe unu sa cante melc melc codoblec la pian de 814.522 de ori si sa zic ca e cea mai lunga piesa din lume. Si apropos de titluri. ce marfa ar fi sa fie o carte cu continutu pe coperta cateva randuri, si titlul in interios, 300 de pagini.