duminică, 15 februarie 2009

Superstitii

Daca iti taie o pisica neagra calea trebuie sa faci 3 pasi inapoi,sa faci semnu crucii si sa scuipi in san.Daca ti-a iesit vreo prostie pe gura si nu vrei sa se adevereasca trebuie sa bati in lemn,semnu crucii si scuipatu in san,plm,asa e obiceiu,de parca daca faci toate astea totul se da de la zero.E ca butonul de restart de la un calculator,ii dai restart in speranta ca atunci cand va porni va rupe tot.Problema parea a se fi rezolvat odata cu aparitia lui Iisus pe pamant,de fapt asta a fost rolul lui,sa educe omul,sa nu se mai roage la vaci,la rogojini,sobolani...etc ca nu ii ajuta la nimic.Pentru atei am alta varianta si anume un baiat destept s-a gandit ca daca ar uni toate superstiile din lume intr-una singura si aia sa fie controlata de el ar fi profitabil.( religia =superstietie????adica crezi in ceva pentru a te ajuta sa treci raul? ).2000 de ani mai tarziu,avem aceleasi superstitii,pisica neagra e ghinionista si batutul in lemn reseteaza.
In fine,pe mine ma preocupa pardoxul,intr-o tara majoritar crestina exista superstitii,poate e cazul ca cineva sa le explice ca rolul lui Iisus a fost tocmai asta,sa desfinteze superstitiile.

Un comentariu:

Dan spunea...

ne declaram credinciosi si religiosi, dar daca iau a bani marunti 99% din popii romaniei, o sa le demonstrez io lor ca nici macar ei nu cred in doamne doamne, darmite in isus. in schimb cum plm sa nu crezi in pisica nearga? pe aia o vezi tu cu ochii tai. exista. ;) daca'ntelegi ce vreau sa zic